10.03.2017 г., 11:41 ч.

Продължение... 

  Поезия » Гражданска, Строги форми
355 0 0

118/Щом чуя селската камбана,

покоя ни да наруши,

знам празник в село ще захване,

или ще имаме беди!

Задъхва се тя при пожари

и „зло” когато да стовари,

или пък късно през нощта,

тръби, за края на света!

Когато със тъга заплаче,

за някой старец или млад,

в ковчега със опънат врат,

е спрял  за селото да плаче!

Накарва ни да се простим

и с китки да го посетим!

© Hristo Slavov Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??