21.12.2016 г., 20:53 ч.  

"Продължение" на първата ми книга 

  Поезия » Гражданска
303 0 0

 26/Туй бе страхлива политика,

защото силата бе в тях

и в този тупик ни натика,

че още сме народ за смях!

Командваха ни от Русия,

това бе тяхна направѝя...

И този не порочен  акт,

 не ни  доведе до  обрат!

И тъй, със техните ченгета

и пак със стария им стил,

пиесата бе водевил

и... Съдбата ни-проклета!

Създаде се тарапана,

и всичко старо остана...

 

 

27/Със тази хитра политика,

бих искал да ви заредя:

то „Перестройка” ли се вика,

що дойде в моята страна.

Добре, че тръгна от Русия

то беше тяхна направѝя.

И така, че с този акт,

очаквахме голям обрат.

И управниците ни нечисти,

които славехме с  :”Ура”

и криеха от нас света,

авгиевски да ги почистим.

Това в България стана,

но "комунизма" остана!

© Hristo Slavov Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??