16.12.2016 г., 19:14 ч.

"Продължение" на първата ми книга 

  Поезия » Гражданска
297 0 0

Продължение на ........

 

18/Сега на наш'та политика,

ще хвърля малко светлина.

Преврата, който се извика

и дойде в нашата страна...

.... И в "Прехода" какво се крие...

Командата бе от Русия.

От Горбачов поръчан акт,

безкръвен да е и със такт,

да завървим по нови писти,

по пътя гдето е света.

засипвайки една следа,

на лошите не комунисти.

И със сценарий  под ръка,

да тръгнем в нашата страна.

 

19/След скъсването с Живковизма,

всеобща радост ни заля.

Без бъдеще бе комунизма

И Партията се оля!

Народът тръгна по митинги,

да гони всички шушумиги,

а също техните слуги....

Но не наистина, уви!

Нечакан "Преход" се зададе...

Властта бе в техните ръце,

и в недоброто им сърце!

Безвремието се създаде!

А пък и бедният народ

отдавна впрегнат бе в хомот.

 

  /продължение/

© Hristo Slavov Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??