18.05.2007 г., 10:42 ч.

Професия клошар 

  Поезия » Гражданска
1025 0 8
                                               
                                              ПРОФЕСИЯ КЛОШАР


                                            Здравей, приятелю мой бедни,
                                            животът как удари ти шамар?
                                            Днес във миговете звездни,
                                            срещаш ме с професия клошар.

                                            Щастливи бяхме в миналото време,
                                            мечтаехме за много чудеса
                                            и как успя да те завземе
                                            животът, който водиш ти сега.

                                            Тогава слушахме морето,
                                            говорехме си с него до зори
                                            и обещаваше ни то това, което
                                            ний искахме и повече дори.

                                            А ето днес си тъй различен
                                            и беден ходиш и недраг,
                                            кой ти даде образа трагичен,
                                            мизерията как дойде на твоя праг?

© Анна Станоева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Усетила си нещата.Има чувство.Имаш съце за тези работи.Мнго добро попадение и стихотворение.
  • Живота е такъв какъвто си го направим...
    Хубав стих!
  • Тъжно случване ...

    Поздрав за стиха и усмивка за теб.
  • Поздравления!
    Такъв е живота...
    Неверотен стих!
  • Имах предвид моите звездни мигове. Благодаря на всички.
  • И пусто, и грустно, и некому морду разбить!
    Но "днес" миговете му не са звездни! Би трябвало да бъде:
    "Отминаха те миговете звездни.
    Днес срещаш ме с професия клошар."
  • Кръговратно живеем понякога
    Поздрав!
  • Как може да те завърти живота,
    че свят да ти се завий!
    Поздрави, Ани!
Предложения
: ??:??