Из "Перфекционисти"
За професор Заплеско няма дума непозната,
признат навред е за най-умен на Земята.
Всеки щом го види, почва да се кръсти,
защото той обича да ходи малко тъй на пръсти.
На лекции често се прозява и заспива,
сънува аудитория от студенти причудливи.
Не било толкова насън, колкото наяве,
но то се знае, следобедната дрямка си е здраве.
Обувките си той събува дори и във трамвая,
казва: „Щом влизаш някъде - тъй изисква обичая.“
Не общува с никого, защото мрази шум,
та затова разговаря само със себе си наум.
Случва се да забрави кой е и къде е,
но пък теории в главата му бушуват и се леят.
Професор Отнесенов – за специалистите е чудост.
Геният му викат - а „гений“ степен е на лудост.
© Ами Тола Всички права запазени