21.01.2008 г., 11:55 ч.

Производствени проблеми 

  Поезия » Философска
711 0 2
 

Казаха, че било

производствена грешка...

Осигуровката им

всичко покрива.

А за моя живот,

него кой ще плати?

Казаха само да ги

оставя на мира...

 

Казаха, че това

да се повтори не може.

Всичко било

изчислено.

Повярвах, нали

специалисти се водят...

А на мен ми

се не води дело.

 

Приех парите -

без това все не стигат -

и животът така

продължи.

Докато в ден,

на онзи хич не приличащ,

бойлерът пак

се взриви.

 

Какво да се прави -

не са късметлии -

точно хвърлях

боклука.

Като се върнах,

въобще не очаквах

в дома си такава

разруха.

 

Не можело, значи,

отново да пламне...

Но производството

пак лошо било.

Оправдания хиляди

те си измислиха.

Отговорност да

поемат? Защо?! (?!)

 

Изобщо не зная

сега какво да правя...

Излиза, че всичко

добро

на мене се връща

с обратна посока -

от доброто,

та станало зло...

 

(Разгледана е хипотетична ситуация...)

© Джули Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??