4.04.2010 г., 16:44 ч.

Произволни 5 

  Поезия » Философска
379 0 0

       Общество

 

Затворени примати

зад тъмен параван.

Един на сто ги клати,

а те му плащат дан.

Смирени, лиговати,

послушни за банан,

че който рита –пати

и губи своя сан.

 

          Неблагодарник

 

Наглец, на който дал си кунка,

кога животът му се скапва,

а той, наместо да я цунка,

я чак до рамото захапва.

 

    Гражданин

 

Човекът има име,

а този е робот –

наместо име има

си десет-цифрен код.

Без националност

и нула гениалност

е кротко същество

в робо-виртуалност:

„Модерно общество”.

 

      Ученик

 

Безспорно невеж

и нахален младеж,

с проблемен растеж.

Език – таралеж,

писàния – леш,

акъл, ако щеш,

не мож' му дадеш.

Но търси ли кеш,

върви, та му беж!

 

          Лицемер

 

Търгаш на сувенири,

вода и ред услуги

при църкви, манастири

и тем подобни други.

 

 

© Марин Цанков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??