4.03.2015 г., 21:49 ч.

Проклятие 

  Поезия » Гражданска
548 0 5

                П Р О К Л Я Т И Е

                                                     

                                                                 Посвещавам на родното си село

                                                                                   Радецки – изгорено до основи от

                                                                                   отстъпващите  и бягащи войски

                                                                                   на Сюлейман  Паша.

 

                                                      

                                                          

                                              О, Сюлейман, жесток и кръвожаден,

                                              проклятие от мене приеми:

                                              Желая ти да можеш да възкръснеш,        

                                              за да преминеш пак през тез земи!

 

 

                                             Виж, над Радецки дим сега се стели

                                             и стига пак до синьото небе...

                                             Не идва днес от твоите пожари,

                                             а диша тук „Марица-изток 2”.                   

© Стойна Димова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Мили хора, благодаря ви за сърдечното отношение и за времето, което сте отделили за мене и творбата ми.Вашите позитивни коментари ми дават
    самочувствие.
    Желая ви здраве, творчески успехи и лека нощ!
  • Стойне, винаги те харесвам! Уважения и поздрав!
  • Тежко сестро се живее, но винаги сме се оправяли ... с надежди!
  • И в мирно време пак има проблеми! Жалко за родното село! Поздрав!
  • От турско робство има отърваване, но от заробващите договори за Марица-изток 2, едва ли. Оригинално си свързала два различни вида опустошения, Тони. Поздравления за това!

    Лека нощ и приятни сънища!
Предложения
: ??:??