П Р О К Л Я Т И Е
Посвещавам на родното си село
Радецки – изгорено до основи от
отстъпващите и бягащи войски
на Сюлейман Паша.
О, Сюлейман, жесток и кръвожаден,
проклятие от мене приеми:
Желая ти да можеш да възкръснеш,
за да преминеш пак през тез земи!
Виж, над Радецки дим сега се стели
и стига пак до синьото небе...
Не идва днес от твоите пожари,
а диша тук „Марица-изток 2”.
© Стойна Димова Все права защищены
самочувствие.
Желая ви здраве, творчески успехи и лека нощ!