Прокоба
Мислите ми като нощни блудници
търсят мъничко любов и топлата ръка
уплашени се крият под духовните си ризници
и тръгват пак навън, щом видят светлина
Унесени в потока на мечтите
не виждат водопадът на Скръбта
дали ще се завърнат пак при мен, запазили следите
или ще се хвърлят с другите в пропастта
© Гавраил Йосифов Всички права запазени