Пролет млада се усмихна
над гората стара
и погали с свойта пръчка
всички, всички твари.
Зайченцето, малкото,
скача - скок-подскок.
Весело е, че е пролет,
хубаво е пак.
Кравата Сивушка
вика от сърце:
"Пак е пролет, пролет.
Ех, че весело е."
А пък костенурката
пак пълзи с къщурката.
Носи си товара,
като камък здрава.
Птичките пристигнаха
от топлите страни.
И гнездата пак
весело строят.
© Анна Дюлгерова Всички права запазени