Идва пролетта, от слънчеви лъчи огряна,
красива, топла и засмяна.
Завърнаха се щъркели от юг
да зарадват всички тук .
Най-щастливи всъщност са децата,
че дошла е пролетта и люшнали хорцата.
Птичките си свиваха гнезда
и пееха за гостенката пролетта.
Озелениха се дървета и тревички,
родиха се и още птички.
Цъфнаха прекрасните кокичета,
зарадваха момчета и момичета.
© Ивайло Валентинов Всички права запазени