20.03.2014 г., 21:38 ч.

Пролет 

  Поезия
595 0 2

След толкова дългия тягостен мраз,
хванал с ледени пръсти небе и земя,
идва тя, пролетта, и преражда се в нас -
сбрала в себе си слънце, живот, топлина.

Гали топлият вятър цветя и треви.
В синевата, безбрежни, птици се реят.
В душите се раждат красиви мечти.
Любовта в сърцата отново живее.

Ето вече пристигна - с тих благослов,
в очите ни жадни - с обич поглежда.
Пролетта е дошла с вяра, песен и зов!
Идва с нея и нова надежда!

Евелина Панева

© Евелина Панева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??