Mar 20, 2014, 9:38 PM

Пролет 

  Poetry
603 0 2

След толкова дългия тягостен мраз,
хванал с ледени пръсти небе и земя,
идва тя, пролетта, и преражда се в нас -
сбрала в себе си слънце, живот, топлина.

Гали топлият вятър цветя и треви.
В синевата, безбрежни, птици се реят.
В душите се раждат красиви мечти.
Любовта в сърцата отново живее.

Ето вече пристигна - с тих благослов,
в очите ни жадни - с обич поглежда.
Пролетта е дошла с вяра, песен и зов!
Идва с нея и нова надежда!

Евелина Панева

© Евелина Панева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??