27.02.2015 г., 16:48 ч.

Пролет 

  Поезия
631 0 3

Пролет

 

На люлка вързана под черешовия цвят
слънцето надникнало широко
във танц на пеперуда лека
косите си развях,

по-гладки от царевичната свила
и в този ласкав ден 
огласян от пролетните птички
полата ми развя се 
нежно като мак от полска нива 
повяна от ветрецът фин
преди до мен да спре
докоснал сякаш цвят на теменуга.

© Анжела Ангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??