4.05.2006 г., 18:56 ч.

Пролет 

  Поезия
5747 0 7

Напъпи младост по полята

и аромат разлисти,

за раждането си земята,

студа със длан изчисти.

 

С лъчи небето се изпъстри,

венец с дъга изплете,

накъдри облачета с пръсти

и бляскаво засвети.

 

Потоци бистри пощуряха

по камънаци с пръски

и танци дивни заиграха

със нови сили дръзки.

 

И славейчета долетяха

от юга на дузини

и песни чудни се разляха

над цъфнали градини.

 

Ветрецът южен зафлиртува

със флейтата си нова,

а музиката залудува

с любов за цвят и хора.

 

/21.03.2006г./

 

© Поли Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??