Пролетта възкръсва
в мене - обладана!
Обич тя разпръсква,
аз ще си я хвана!
В красота прелива!
С люляци ухае!
Нощем не заспива,
влюбено сияе!
Лек е за рани,
любов споделена,
с шепи събрана,
в сърце съхранена!
Сутрин наднича
сънено в чаршафа.
Наздравици вдига
с вино в гарафа!
В зима, в лято, в есен,
пролетта прозира!
Любовта е песен,
Бог я композира!
© Мария Божкова Всички права запазени