10.04.2020 г., 20:14 ч.

Пролет е... 

  Поезия
304 0 0

Пролет е...

 

Пролет е навънка,

зеленина блести.

В очите ми зелени -

слънце пак искри.

 

Пролет животворна,

дошла си пак при нас.

С цъфнали дървета,

но в коварен час.

 

Вирусът върлува

и в къщи прикова...

Няма глъчка, радост,

животът закова...

А пролет е навънка,

лалета аленеят...

Птички в простора,

отново песни пеят.

© Лилия Нейкова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??