14.03.2008 г., 15:12 ч.

Пролет е! 

  Поезия » Пейзажна
727 0 3
В гората шета къдрокоса пролет,
облече в багри всеки храст.
Леската пусна пухкави обички,
първи в жълто разцъфтя дрянът.
А гордите високи буки
в зелената си мантия блестят.
Слънцето погали нежното кокиче -
то грейна по момински бяло.
Минзухарът в жълто се усмихва,
намига му пък весело синчец.
Моравата теменужка скромно
надниква под зеления си лист.
Лъчи огряват горските пътеки,
поляните осъмват в светлина
и слънчевите зайчета се гонят
с птичките високо в утринта.
Пробудената за живот, природа
усмихва се на пролетта
във своята всесилна красота!

© Василена Т Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??