14.04.2019 г., 15:53 ч.  

Пролет е животът 

  Поезия
479 1 0

Затичаната пролет,
за есен се не сеща, 
а есента в пролетта си все живей! 
Затичаната пролет
за слънце си мечтае, 
за неговото лято жарко тя нехай! 
Затичаната пролет 
нежни цветове разпуква,
букети радостни твори,
венци плете!
Затичаната пролет 
път със сянка не подбира 
тя цвят разлиства, 
под слънчеви лъчи избухва
в ураган от влюбени сърца! 
Разцъфналата пролет,  
към свойта есен тича! 
С криле от цветове!  
С пера листа!
С устрем тя прелита
през лятната заря, 
разстила цвят и аромат,
и каца тя тихо устрем укротила,
есента живее в спомена за пролетта! 

Максим Велков

© Максим Велков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??