23.03.2011 г., 19:55 ч.

Пролет е, усмихнете се, хора! 

  Поезия » Пейзажна
1635 0 5





Топъл ромон днес ни подсети
нежен полъх от безкрайни ветрове

и цветът на събуждащото цвете
отново в мен пак пролетно живее

Галантен изблик от гальовни чувства
утайка чиста от пълноводна тишина
наслагва пролетно днес да се почувства
на една дузина хора в замяна

Заваляват звучно радостни настроения
птички се връщат щастливо от далечна страна
събуждат се тревички отново
 без обяснения
и ни канят безгрижно на пролетна серенада

Достига ни ароматът на първото кокиче
ободряват ни цветове на розовия минзухар
невероятно свежи са и днес момите
набрали теменуги събудени от знахар

Бяло облаче танцува  весело отгоре
слънцето сънливо се опитва пак да го прободе
дъждецът изпробва се да заплаче а не може
вятърът немилостиво капките му ще изяде

Разпенват се ободряващо днес реките
отминават ги бездушните само с грехове
колко са кристално чисти днес водите
и колко красиви са планинските хълмове

Пролет е, усмихнете се, хора!

© Светлана Тодорова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Николина, весело пролетно настроение и слънчеви усмивки!
    Мартина, сбъднати щастливи мигове и нови пролетни вдъхновения и за теб!
    Стилияна, безкрайни пролетни очарования от цветните фиести и много литнали откровения за теб!
    Гери, пролетно слънчево настроение и нови цветни фантазии с вълшебната пръчица на пролетта!
    БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ И ЧЕСТИТА ПРОЛЕТ!
  • Честита пролет!
    Много ми хареса Вашето стихотворение.
    С уважение.
  • усмивки и на тебе
  • Много хубаво, Светле!
Предложения
: ??:??