27.02.2009 г., 11:30 ч.

Пролет иде! 

  Поезия » Пейзажна
1020 0 2

 

 

Птица в полет
и едно небе
над нея...
Иде пролет!
Пролет иде!



Поела към висините,
огряна от небесни светила
и на дъгата под вълните
весело разперила крила;

тя сладкопойно пее
и цялата природа се смее,
със слънчеви лъчи палува
и с облаците плува;

обладана от небесно сияние,
струи от нея сладко обаяние,
достигнала небесните простори,
с песни омайни ми заговори:

Иде пролет!
Пролет иде!

Дъждът не спира
полета на птиците...

 

 



 

© Лиляна Стойчева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??