19.03.2021 г., 3:30 ч.

Пролет иде 

  Поезия » Пейзажна
264 1 0

Грейнаха жълтите храсти
с цветчета – малки слънца.
Ветрец по тях се захласна,
пролетен танц заигра.

 

Клончета весел люлее
и рони цвят прецъфтял.
Цвят по земята жълтее,
той – вместо сняг побелял.

 

Цъфнали храсти – усмивки
водят при нас пролетта.
И разноцветни иглики
в розово, жълто, лила,

 

нежно листенца разтварят
да ги погалиш с очи.
Небето пак заблестяло
им праща топли лъчи.

 

Зимата пролет я сменя,
сивото – светло небе.
Сезоните все се променят -
добре дошли са ни те.

© Ани Иванова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??