24.03.2024 г., 6:43 ч.

Пролет моя 

  Поезия
112 3 2

Очаквам те, прекрасна моя пролет,

ела по-бързо, тук, при мен, сега.

Разлей се в цветове и птичи полет,

покрий земята със зеленина.

 

Очаквам те с ефирните ти стъпки

и с танц магично–вихрен, на южняк.

Ела, дари дърветата със пъпки

и с розов блясък дръзката зора.

 

Ще пия от росата рано сутрин,

ще вдишвам свежестта ти с пълна гръд.

И пак ще те бленувам с всяко "утре",

усещам те … с очи, душа и плът.

 

Оставям се да ме обгърнеш лудо,

да чувствам твоя всепроникващ чар.

И знай, не искам нищо, нищо друго,

ти, пролет моя – мой безценен дар!

© Данаил Таков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Поздрави, Кремена Да имаш прекрасна пролет!
  • Прекрасно!
    "Ще пия от росата рано сутрин,
    ще вдишвам свежестта ти с пълна гръд.
    И пак ще те бленувам с всяко "утре",
    усещам те … с очи, душа и плът."
Предложения
: ??:??