13.04.2017 г., 23:21 ч.

Пролет в гората 

  Поезия » Пейзажна
1465 4 8

Тихо, скромно до бора леската

лист по лист свойта риза тъкми.

Дрозд припява, кълвачът отмята

пролетта в часове и по дни.

 

Теменужки надничат в тревите

край синчец и великденче нежно,

а жълтугата радва скалите

с красотата си в златни одежди.

 

Бистър ручей под камъка блика

покрай слънчево, ярко лютиче.

Пролетта с пълни шепи иглика

в цветна дреха гората облича.

 

 

 

© Калина калина Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??