Apr 13, 2017, 11:21 PM

Пролет в гората 

  Poetry » Landscape
1464 4 8

Тихо, скромно до бора леската

лист по лист свойта риза тъкми.

Дрозд припява, кълвачът отмята

пролетта в часове и по дни.

 

Теменужки надничат в тревите

край синчец и великденче нежно,

а жълтугата радва скалите

с красотата си в златни одежди.

 

Бистър ручей под камъка блика

покрай слънчево, ярко лютиче.

Пролетта с пълни шепи иглика

в цветна дреха гората облича.

 

 

 

© Калина калина All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??