7.05.2009 г., 19:44 ч.

Пролетна любов 

  Поезия » Любовна
1311 0 29

Толкова е пролетно,

когато
вятърът навън

в захлас шепти,
зад пердето цветно

птиче ято
серенади влюбени

реди.

Цъфнал клон в прозореца

тактува
и танцуват листите

със страст.
Паяче красиво

там бленува
черги да тъче любовни.

Пак.

Слънцето зад облак

се промъкна,
в стаята надникна.

Замълча.
Блеснал лъч

по паяжинка тънка
спусна се
в душите и...

запя.

 

Затрепяха струни

резонансно.

Затуптяха в ритъм

две сърца.

Колко е красива тази

пролет,

щом в стаята гостува

любовта.

 

Сподели във Facebook

© Таня Мезева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??