Настъпи щъркелово време
от шипковия храст наднича кукуряк
събудена от зимен сън, земята още дреме
сънува песните на коса – веселяк.
Дърветата са мрачни силуети
на дракони и самодиви нощем
събира сила слънцето и сокове потичат
да се роди плода от черна пръст заченат.
В небето птици гонят облаците бели
дочува се и песента на чучулига
зрънцата шепнат, труден път поели
от семе до дърво да се издигнат.
© Мая Ангелова Всички права запазени