Mar 16, 2018, 8:28 AM

Пролетно 

  Poetry » Landscape
624 0 2

Настъпи щъркелово време

от шипковия храст наднича кукуряк

събудена от зимен сън, земята още дреме

сънува песните на коса – веселяк.

Дърветата са мрачни силуети

на дракони и самодиви нощем

събира сила слънцето и сокове потичат

да се роди плода от черна пръст заченат.

В небето птици гонят облаците бели

дочува се и песента на чучулига

зрънцата шепнат, труден път поели

от семе до дърво да се издигнат.

© Мая Ангелова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??