26.02.2023 г., 16:47 ч.

Пролетно пробуждане 

  Поезия » Пейзажна, Друга
214 0 2

Все още зима е, защо ли
усещам, идва пролетта!
Игликите с листа проболи
земята спяща и цъфтят.

 

Небето денем шаренее -
дантела с нежни цветове.
Пропуска слънчев лъч и грее
и пролетта да доведе.

 

Ветрецът гали ми косата,
почуква тук и там със звън,
че пролет идва! И брезата
събужда ласкаво от сън.

 

Бреза. Няпомня за Есенин.
Мъката тешил с брези.
Уж в други времена живеем...
Ех, пролет! Слънчева бъди!

© Ани Иванова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??