28.01.2016 г., 13:40 ч.

Пролетно равноденствие 

  Поезия » Любовна
384 0 1

Балансират денят и нощта

като Ин и Ян в равенство точно

и с хормони и младост в кръвта

зодиакът отново започва.

 

В маршов ритъм, със пулc учестен,

щом творя, щом летя по задачи,

аз си спомням отново как с теб

на моралното прага прекрачих

 

и отидох на другия бряг,

дето ласка и нежност царуват,

хладината където е враг,

а душата блажено пирува.

 

Чак през юни ще спра, сгорещен,

да осмисля живот и промяна,

не от пролет така умoрен,

а от туй, че край мене те няма.

© Владимир Костов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??