20.03.2022 г., 18:47 ч.

Пролетно случване 

  Поезия » Пейзажна
181 0 0

 

Пролетно случване
 

Изхвърлих износени стари обувки
тежко прогизнали от изживяното,
неудобни и тесни. Не стават!
Стягат ми мислите, тежат ми на тялото.

 

Промяната намерила път
в посока
и цвят, с лекота ме отваря!
Изгаря ненужното на стар кръстопът
и старият кораб вратите затваря.

 

С изумрудена риза от морска вълна
и песен от делфинови звуци,
вземам и яке от зелена трева, 
с обувки по мярка...и новото случване!

 

Пробуждане...слънчево ме  облече!
В деня пролетно нов
продължавам - 
сбъдвам любов по цветна леха
от лалета, и мен, с магически звуци!

© Елеонора Крушева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??