"Ще посрещна пролетта на гарата"
Светлозар Граховски
Ще чакам пролетта на гарата.
Тя ще е в първия вагон.
В очите ѝ ще се разгарят
зелени пламъци милион.
Ще бъде роклята ѝ бяла
с безброй бродирани цветя.
Във сънища я виждах цялата...
... подробности ще ви спестя.
Ще я поканя най-небрежно
в кварталното ни кафене.
Косата ѝ ще пада нежно
по младите ѝ рамене.
Аз ще я гледам със възхита
през бледия цигарен дим.
Не искам никой да ме пита
за след това... Ще замълчим...
© Нина Чилиянска Всички права запазени