Пролетта е с име на жена.
Цъфнало кокиче в косите.
Пролетта е подписът в снега-
началото на жената с мъжа.
Пролетта е семето на мака-
викът роден в храм - утроба.
Пролетта е стъпката напред,
стръкчето трева - поникнало
след най - чакан в жажда дъжд.
Пролетта е пулса - вената на
живота, измерен с топъл палец.
Пролетта е тангото на цветята,
целувката на Слънцето със
Земята.
© Тодорка Атанасова Всички права запазени