14.12.2009 г., 11:44 ч.

Променлива съм като времето 

  Поезия » Любовна
1328 3 7

Утре може да не ме познаеш -
променлива съм като времето.
Изменчива, неосезаема.
Сутрин, вдишала зеленото,


трева съм, цъфнала петуния.
Вечер съм пропита от мъглата.
А понякога съм светло новолуние,
стаило радостта в тъгата.


Променлива съм, дива като времето.
Зимата съм ледена вихрушка,
а може би и полъх топъл,
или снежинка, в преспа сгушена.


Сама понякога не се долавям.
Намирала съм се във залези,
или случайно в дъжд попаднала,
разлята нежно по перваза ти.


Затуй не ме търси у другите,
не ме очаквай в точно време.
Стисни очи и чувствай въздуха.
Сега навярно съм до тебе.

© Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??