19.02.2007 г., 14:20 ч.

Промяна 

  Поезия
539 0 6

Ех, че е вкусна петльова чорбица,

сготвена от мамина златна ръчица.

Така ме ухажват моите “домашни”,

защото навярно от мен са изплашени.

 

Направих се гадна до колкото мога,

като че ли съм пила или взела дрога...

Трябваше някакво решение да взема,

да се постарая да реша проблема.

 

Бях изпуснала всичко от контрол,

сега ще наложа домашен монопол.

Трябва да се научат да ме зачитат,

щом за всяко нешо на мене разчитат.

 

Трябва да ме гледат със усмивка блага,

трябва да ми казват, че съм много драга.

Не искам да ми правят дълбок реверанс,

но трябва да проявят към мен толеранс.

 

За уважение няма да прося -

да не ме гледат, че фамилията нося.

Ще им я хвърля и ще си тръгна

и няма дори да се обърна.

 

© Нели Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??