15.06.2008 г., 11:08 ч.

Промяна 

  Поезия » Любовна
535 0 7
                 Промяна

Промяна - аз търся промяна...
на вещи, на чувства дори...
След тебе и фалш и измама,
след тебе пожар ще гори!...

А толкоз е близо морето...
гаси то най-стари любови!...
Протягам се - милвам го - ето!-
вълните, рушащи окови!...

Промяна - във всичко промяна,
следите ти - дълго ги търсих...
За чувства, за старите рани,
сърцето ти камък е - мъртво!...

А толкоз е близо морето,
живеят във него куп жрици!...
Ето ме там съм, където,
намери ме някакъв рицар!...

На шпага протегна "промяна"...
в нозете ми - цвете остави...
Но няма я твоята вярност!...
И взе ме вълната - удавник!...

© Таня Георгиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??