8.06.2024 г., 8:15 ч.

Пропусната фиеста 

  Поезия
170 3 1

ПРОПУСНАТА ФИЕСТА

 

Животът профуча през мен със 200,

не смогна да рече дори – здравей! –

красив – като пропусната фиеста,

в която аз живях с Хемингуей.

 

Любови, смърти, бракове, разводи,

Жени и вино, вино и Жени! –

и днес една светулчица ме води

към своите сияйни бъднини.

 

Под залеза над тъжните ми кръчми

дано един ден Бог ме приюти? –

на стих събирам всички свои мъчни

печали и тревоги – и мечти.

 

Какво не сторих, аз добре го зная,

какво пропуснах, ще го премълча –

да ръсна сол в душата на кравая,

да ви го дам – на своята бохча.

 

А моят Бог – Хемингуей, до днеска

дори насън! – при мен не се яви.

Животът мой бе истинска фиеста,

която вече свършва. C 'est La Vie!

© Валери Станков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Под залеза над тъжните ми кръчми
    дано един ден Бог ме приюти? –
    на стих събирам всички свои мъчни
    печали и тревоги – и мечти.
Предложения
: ??:??