5.01.2019 г., 18:22 ч.  

Прошепнато в студена тишина 

  Поезия » Любовна
923 3 3

В тъжната нощ -
тази студена приказка зимна
в очакане да се превърнат в сняг
сълзите ми замръзват тихомълком.

 

Без топлината 
на целувките ти нежни
сърцето ми замира в самота
на уличката на която те очаквам.

 

Вятърът студен
напълнил джобовете ми със себе си
е щедър на милувки нежни
от които се превръщам в камък леден.

 

Ще ти потрябвам може би
за чащата с уиски от която
с рубинените устни ще отпиваш
в копнежа си да се почувстваш по-добре...

 

Ако ме прибереш на топло, 
на якето си в джоба - до гърдите
дали ще чуеш моето "Обичам Те"
прошепнато в студена тишина?

 

Тъй споделено с теб 
богатството от чувства
с което Бог тъй щедро ни дари
във Вечността ще бъде съхранено!

 

Ако не искаш спомени 
от срещите си страстни с мен
оставим димът на чувствата ни да премине
врез времето - в отвора на комина!

 

След туй отново ще ме срещнеш
във пъстротата на цъфтящите ливади...
Ще те очаквам, искренна и нежна,

от слънчевите ласки обновена -

 

след Зимата, през Пролетта която чука на вратата!

© Ангел Милев Всички права запазени

Музикален съпровод към стихотворението:

https://www.youtube.com/watch?v=zlVuBH5U0P4

Произведението е участник в конкурса:

Зимата през моя поглед »

28 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??