Прошка
Празници се трупат,
докато Пролетта
чакаме. Все трудят
се хората - беда
не е да седнем с теб
на пълната софра
пред димен топъл хлеб,
пред чаши-езера
от тъмно вино. Цвят
събрало есента,
стопля днес душата
и както песента
лее се! Земята
още спи. Прости
и прошка дай,
че дълго ще постùш
пред празника на Май!
© Даниела Тодорова Всички права запазени