2.06.2023 г., 17:15 ч.

Прошка 

  Поезия » Любовна
469 0 0

Прошка

 

Ако сега отново ти простя,

ти утре пак отново ще сгрешиш!

Така ще продължава. До кога?

Ще страдам аз, а ти ще си мълчиш!

 

 

Аз не мога прошка да ти дам!

Много, много дълго ти прощавах!

Беше с мен, но аз със теб бях сам!

И в нощите, и в дните сам оставах!

 

 

Лъжите ти не мога да простя!

Фалшивите ти думи, ласки, нежност!

Сега поне това ще си спестя!

Ще се спася от твойта безнадеждност!

 

 

Не ти прощавам! Грях ли е, не зная?

Ако е грях, то нека Бог ме съди!

Дали сега ще е, или на края,

той ще го реши и ще отсъди!

 

© Георги Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??