9.03.2007 г., 19:31 ч.

Прошка 

  Поезия
1119 1 20
Дай му, Господи, сили да преглътне вината
и греха да изскубне от корен.
Омагьоса го с устни една непозната
и превърна лицето ми в спомен.

Дай му вярата в нечие чуждо огнище,
ключ за чужда врата изпрати му.
Не допускай да тръгне останал без нищо -
без сърце, без душа и без име.

Дай му прошка, защото и аз му прощавам.
Направи от вината му цвете.
Разпилей гордостта ми. Превърни я в жарава,
та по пътя трънлив да му свети. 

© Нели Вангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??