11.11.2008 г., 8:25 ч.

Прости, живот 

  Поезия » Философска
650 0 6

Прости, живот,

живея те назаем  -

не са ме питали

преди да ме заченат,

но всеки ден

си плащам тежък наем -

дишам и не падам

на колене!

 

Прости, живот,

аз често оцелявам трудно,

но винаги усещам

мисълта си зорко-будна

и свойто право

да бъда себе си

със нокти отстоявам.

 

Прости, живот,

макар и непоискан,

от теб не се отказвам.

Макар и често

да си трудна истина

си казвам:

Каквото е - да бъде!

Каквото искам - да е повече!

 

© Милена Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??