15.12.2019 г., 7:47 ч.

Просто съм студелива 

  Поезия » Хумористична
620 0 0

 

Просто съм студелива

Знаете ли какво направих онзи ден, 
нали пък все ми е студено на мен, 
така се бях ужасно навлякла, 
с едно яке и едно палто облякла... 
Като под тях с блуза и една жилетка, 
много дебела и от вълнена плетка,
Чорпогащтник и два клина, 
викам нека личи, че е зима...
Не беше приятно, защото бях и с гащи, 
три чифта долни и много дращи, 
с пет чифта плетени чорапи
и студът пак, не спираше да ме хапи... 
Бях и с две шапки на главата
и с три шала на устата... 
А не беше кой знае колко студено... бива, 
но аз просто съм си много студелива,
та се чудя аз, когато по - студено стане, 
сигурно ще си нося и по два юргане... 
Това не е нищо, аз направо съм побеснела, 
защото един минаващ ми вика, че съм дебела
друг ме пита, дали имам двеста килограма, 
а не ми се събличаше да види ква съм финна дама... 
Трети ми вика, по колко пъти ям на ден
и едно тъй обидно ми стана на мен, 
голями подигравчий са... брей, 
а не знаят, че съм със сто чифта дрей. 
Па си викам дебела съм, като прасе, 
но по - добре навлечена иначе ме тресе,
дори да изглеждам дебела, като за двама, 
нали аз си знам че съм си финна дама. 
Нека си мислят, каквото искат, 
нали те от студ ще се стискат, 
аз навлечена, но ми е добре, 
а кой както иска да го разбере. 
И това исках, много да ви кажа, 
ако ме видите, не съм дебела да ви кажа, 
аз съм много финна дама красива, 
но просто се навличам, защото съм студелива! 

© Виктория Йолова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??