26.04.2024 г., 16:22 ч.

Пространство на суета 

  Поезия » Философска, Акростихове
116 1 1

Винаги когато няма време
разбираме, че го има.
Ехото на мислите ни настига
между ерозията на ентропията и
еротиката на близостта.
Постой с него, не бързай.

Разумът не познава времето,
освен когато се мъчи да избяга от
скуката на своята самота.
Там е и смисълът, любовта,
разковничето на себепознанието.
Ако смееш - постой с нея. Не бързай.

Несметните богатства са временни.
Срещнеш ли се веднъж със свободта,
там, отвъд пространството на суетата,
вразумен ще онемееш.
Обречен се да си с нея и да не бързаш.

 

© Валентин Стайков Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Времепространство »

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??