14.04.2013 г., 16:24 ч.

Пространството към теб 

  Поезия » Любовна
633 0 7

Пространството към теб

 

За сетен път очите си притварям,

глава накланям лекичко назад,

за да отдъхна тихо от умората

натрупана през седмичния бяг.

И този миг е тъй невероятен -

по кожата ми плъзва като лед.

Настръхвам цялата и мисълта улавям

да търси пак пространството към теб.

Но този път не искам да ù преча -

дано да го намери, ах, дано!

Не ще ми дойде в повече, усещам,

една приятна мисъл тази нощ.

Пространството към тебе е огромно

и нека е огромно щом е там.

И нека да го има, за да мога

към нещо хубаво да се стремя.

Така да ми е сладко чак до края

и с леки стъпки пътя да вървя.

Че може друго да не заслужавам,

но част поне от щастието, да!

04.03.2012

 

Алманах "Нова българска литература"

Издателство "Буквите"

© Мариела Пидева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??