1.10.2019 г., 7:41 ч.

Противоречие 

  Поезия
457 0 2

Аз съм първото и последното, 
което те събужда и приспива, 
за да те изпрати и посрещне 
между истината и лъжата, 
светлото и тъмното, 
своето и чуждото. 
Аз съм всичко и нищо, 
което имаш и нямаш до себе си, 
приятното и неприятното, 
исканото и нежеланото. 
Аз съм лошото и доброто, 
което ти се случва и не се… 
това което познаваш и не познаваш, 
обичаш и мразиш да не обичаш. 
Аз съм онова, дето те вбесява и успокоява, противоречието, 
което те руши и крепи едновременно.

© Misteria Vechna Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря, Кети! Хубаво-противоречив да денят ти!
  • Хубаво е да имаме такова противоречие до себе си. Да ни подкрепя и същевременно да не ни спестява критика. За мен беше удоволствие да прочета. Усмихнат ден!
Предложения
: ??:??