Аз съм първото и последното,
което те събужда и приспива,
за да те изпрати и посрещне
между истината и лъжата,
светлото и тъмното,
своето и чуждото.
Аз съм всичко и нищо,
което имаш и нямаш до себе си,
приятното и неприятното,
исканото и нежеланото.
Аз съм лошото и доброто,
което ти се случва и не се…
това което познаваш и не познаваш,
обичаш и мразиш да не обичаш.
Аз съм онова, дето те вбесява и успокоява, противоречието,
което те руши и крепи едновременно.
© Misteria Vechna All rights reserved.