26.11.2008 г., 19:04 ч.

Противоречие 

  Поезия » Философска
496 0 1





Трудно е да обичаш,
когато те мразят.  
Трудно е да прощаваш,
когато боли.
Трудно е да повярваш,
когато те лъжат.
Трудно е да съветваш,
когато животът ти не върви.
Трудно е да живееш,
с когото презираш.
Трудно е да отстъпиш,
когато си прав.
Трудно е да се бориш,
когато умираш. 
Ужасно противоречие -
животът е труден,
а човекът е слаб.

 

 Публикувано в:

1.Литературния сборник "Младите,литературата,живота" 2008г.

2.Литературен сборник "Огледало - Юбилейно" 2009г. към ГПЧЕ гр. Плевен

Отличено с приза "Млада поетеса" в националния конкурс "Дора Габе" 2008г.

 

 

 

© Марти Петрова Стефанова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??