24.10.2015 г., 13:40 ч.

Противоречие 

  Поезия » Любовна
434 1 0

ПРОТИВОРЕЧИЕ


Уж съм чужда, а твоя наричаш ме,

днес ме мразиш, утре обичаш ме.


Уж си силен, а показваш безсилие,

хем бунтар си, хем търсиш примирие.


Уж тъмна нощ си, а пред мен си светъл ден,

ту от мен си далеч, ту си близо до мен.


Уж си лед, а като огън ти ме изгаряш,

уж си различен, а все се повтаряш.


Уж си груб, а обсипваш ме с нежност,

уж избягваш ме, а за теб съм неизбежност.


Уж към мен не вървиш, а всъщност не спираш,

без да ме търсиш, все ме намираш.

© Искра Илиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??